Forhold

Aseksuelle mennesker har de samme følelsesmæssige behov som alle andre, og som i det seksuelle samfund, varierer det meget med hensyn til hvordan vi opfylder disse behov. Nogle aseksuelle mennesker er gladere for deres egne, andre er lykkeligste med en gruppe af nære venner. Andre asexuelle mennesker har et ønske om at danne et mere intim og romantisk forhold, og vil date og finde langsigtede forhold. Aseksuelle mennesker dater seksuelle mennesker lige så ofte som aseksuelle dater hinanden.

 

Seksuel eller ikkesexuel, alle forhold er sammensat af de samme grundlæggende ting: Kommunikation, nærhed, sjov, humor, spænding og tillid – alt det sker lige så meget i seksuelle relationer som i ikke-sexuelle. I modsætning til seksuelle mennesker, har aseksuelle mennesker få forventninger til den måde, deres parforhold vil udvikle sig på. At regne ud, hvordan man kan flirte, at blive intime, eller være monogame i et ikke-sexuelt forhold, kan være udfordrende, men er fri for seksuelle forventninger så de asexuelle kan indgå samarbejdsaftaler på områder, der er baseret på individuelle behov og ønsker.

 

Tiltrækning
Mange aseksuelle mennesker oplever tiltrækning, men de føler ikke behov for den seksuelle tiltrækning. I stedet føler de et ønske om at komme til at kende nogen; at komme tæt på dem i en hvilken som helst måde virker bedst for aseksuelle. Aseksuelle mennesker, der oplever tiltrækning vil ofte blive tiltrukket af et bestemt køn, og vil identificeres som bøsser, bi eller hetero – folk der er uvidnede om asexualitet, kan altså misforstå og tillægge den aseksuelle en anden seksualitet end vedkommende har.

Ophidselse
For nogle er seksuel ophidselse en temmelig regelmæssig begivenhed, selvom det ikke er forbundet med et ønske om at finde en seksuel partner eller partnere. Nogle vil lejlighedsvis masturbere (ornanere), men føler intet ønske om et seksuelt forhold. Andre aseksuelle mennesker oplever ringe eller ingen ophidselse. Fordi de ikke bekymrer sig om køn, og fordi aseksuelle folk generelt ikke anser mangel på seksuel ophidselse som et problem der skal rettes, fokuserer de deres energi på og nyder andre former for ophidselse og fornøjelse.

Note: Mennesker behøver ikke seksuel ophidselse for at være sunde, men i de færreste tilfælde af manglende ophidselse kan det være et symptom på en mere alvorlig sygdomstilstand. Hvis du ikke oplever seksuel ophidselse, eller hvis du pludselig mister interessen for dit eller andres køn bør du nok tjekke med en læge, bare for at være sikker.

Identitet
De fleste aseksuelle har været aseksuelle hele deres liv. Ligesom mennesker sjældent og uventet vil gå fra at være heteroseksuel til at være homoseksuel, vil aseksuelle folk sjældent og uventet blive seksuelle eller vice versa. En lille gruppe af mennesker vil tænke på sig selv som aseksuelle i en kortere periode mens de udforsker deres seksualitet.

Der skal ingen Lakmusprøven til for at afgøre, om en person er aseksuel. Aseksualitet er ligesom ved alle andre identitetsdannelser, bare et ord, som folk bruger til at beskrive sig selv.

 

Ordene er hentet med tilladelse fra asexuality.org - en Britisk side om emnet